i samarbete med...     och...  

 

 


 

       MALMÖ

  • SKRIDSKOSLIP, LÄMNA I BUTIK, HYLLIE BOULEVARD 3B, MALMÖ, VI SMS:ar NÄR SKRIDSKORNA KAN HÄMTAS, NORMALT INNOM 1-3 DAGAR.

 

  • SKRIDSKOSLIP MEDAN DU VÄNTAR, CA 15 MIN, TRYCK PÅ IKONEN NEDAN FÖR KOMMA TILL BOKNINGSKALENDER.

 

  • VID PLANERAT SKRIDSKOKÖP I MALMÖBUTIKEN, BOKA GÄRNA TID FÖR MONTERING (SKRDSKOPROVNING TAR ca 1h, MONTERINGEN LIKA SÅ) TRYCK PÅ IKONEN NEDAN FÖR KOMMA TILL BOKNINGSKALENDER

 

Boka tid i Malmö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

       GÖTEBORG

 

 


 

Om montering

 

montaggio-lama.jpgIshuset.se är auktoriserade återsäljare av Edea skridskor och monterar efter deras anvisningar. Det innebär att skenan monteras centrerat under kängan. Eftersom varje Edea skridsko är handgjord kan sulans och klackens placering fluktuera något. Likaså kan sömmen vid tårna och hälen dra något åt endera håll. Av den anledningen bör man inte utgå från dessa riktmärken vid montering. 

Konståkning är en precisionssport med mycket små marginaler. Dina skridskor är ditt enda redskap och det är därför viktigt att de är i bästa möjliga trim. Skenans placering under skridskon kan ha stor betydelse för din åkning, hur du presterar på isen men inte minst för att undvika belastningsskador. 

I enstaka fall kan en åkare ha behov av en skenjustering till vänster eller till höger från centrum. Tränar du mycket och upplever ihållande smärtor kan detta vara ett tecken på att din skena inte sitter riktigt rätt utifrån dina behov.

 

 

 

 

Om slipning

 

                                 Slipning hos Ishuset.se är inte "bara" slipning...

                                                             

·         Vi kontrollerar att skenan är korrekt och säkert monterad.

·         Vi riktar upp din skena om den blivit skev.

·         Vi mäter in skenas slipning, både innan och efter slipning.

·         Vi slipar RoH efter tillverkarens anvisningar eller eget önskemål.

·         Vi bedömer skenans beskaffenhet.

·         Vi garanterar vinkelrät slipresultat med endast  +/-1° tolerans.

 

 

För att nå den  exakthet som slipningen kräver har Ishuset.se flera slipmaskiner för att undvika stora inställningsändringar vid varje slipning. På så sätt kan vi garantera minsta möjliga avverkning och ett resultat utan avvikelser varje gång. Din åkning blir roligare och din skena håller längre. Vi rekommenderar slipning efter ungefär 50 timmars träning.

 

 

 

 

 

 

image.jpegJag som monterar och slipar på Ishuset.se heter Fredrik Larsen. Jag har löpande kontakt med Edeafabriken i Italien och är instruerad i hur skenor skall monteras på Edeas skridskor. Förutom Ishuset.se driver jag som tredje generation Larsens modellverkstad AB. Larsens modellverkstad AB tillverkar prototyper och modeller för produktutvecklare och industridesigners på bl.a. Tetra Pak, Sony, Gambro, Novo Nordisk m.fl. Modellmakeri liksom skenmontering och slipning är ett hantverk som kräver fingertoppskänsla. Min känsla är nedärvd och praktiserad under hela mitt liv.

 

 

TimeCenter

Drift & produktion:
Wikinggruppen
start